Iskoristite 30% popusta na sve usluge u POINT Wellness & spa centru uz pokaz aktivnog FitPass naloga

Moderno društvo stvorilo je situaciju u kojoj ljudski nervni sistem živi u svijetu stalne stimulacije. Rijetko se naš mozak i tijelo imaju priliku opustiti i odvojiti od sve te stimulacije. Kao rezultat toga, hronična tjelesna i mentalna zdravstvena stanja postala su sveprisutna, s više od četvrtine stanovništva koje pati od boli, tjeskobe, depresije i drugih bolesti pogoršanih stresom.

Jedino mjesto u kojem možete uživati čari Float terapije, ali i mnogih drugih vrsta masaža i kozmetičkih usluga jeste upravo Point Wellness & spa centar.

Terapija plutanjem uključuje „plutanje- lebdenje“ u spremniku za senzornu deprivaciju (bez zvuka i svjetla) ispunjenom toplo vodom zasićenom Epsom soli (400 kg magnezijum sulfata), koja vam omogućava da plutate bez napora. Slana voda se zagrijava kako bi odgovarala temperaturi vašeg tijela.

Cilj float terapije je smirivanje uma i tijela. ODMOR je temelj učinkovitosti terapije lebdenjem. Istraživanja pokazuju da terapija plutanjem može ponuditi niz zdravstvenih dobrobiti koje uključuju:

·       Ublažavanje stresa i tjeskobe, simptoma depresije.

·       Terapija glavobolje.

·       Otpuštanje mišićne napetosti i bolova u mišićima.

·       Poboljšano opuštanje, smanjenje krvnog pritiska i otkucaja srca.

·       Bolja kvaliteta sna.

Terapiju plutanjem koristi veliki broj sportista kako bi ubrzali vrijeme oporavka i vratili se u teretanu brže i bolje nego ikad.

Navest ćemo tri najčešća razloga kako  terapija plutanjem djeluje na sportiste i zašto svi ti istaknuti pojedinci i sportski timovi koriste tu praksu kao najbolju za oporavak mišića, povećanje izvedbe vježbanja i mentalnu koncentraciju: epsom soli, okruženje bez gravitacije, mentalne dobrobiti.

POINT Wellness i spa možete pronaći na adresi Hamdije Kreševljakovića 25

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.